Смачна та ароматна заготівля – полуниця у власному соку! Всього 2 інгредієнти

    Поширити:

    Будь-хто, хто вирощує щось на своїй ділянці, знає, що навіть на етапі збору врожаю, його справи далеко не закінчені. Адже зібраний урожай ще треба переробити та заготовити! Завдяки заготівлі у власному соку, полуницю можна зберегти практично в первозданному вигляді: ягоди залишаються цілими та щільними, а також зберігають свої смак, колір та аромат. Ще такий спосіб заготівлі чудово підійде тим, хто не любить додавати багато цукру.

    Вам знадобляться:

    • полуниця – 1 кг;
    • цукор – 250-300 г

    На виході: 1 л полуниці у власному соку Спочатку добре миємо і просушуємо ягоду, тільки після цього видаляємо плодоніжки. Якщо прибрати їх раніше, полуниця може пом’ятися, тому що плодоніжки вбирають вологу, а отже, запобігають розкисанню ягоди.

    Складатимемо полуницю шарами і пересипатимемо цукром із співвідношення: на 1 кг ягоди — 250-300 г цукру. Так викладаємо всю полуницю та залишаємо її віддавати сік на 8-12 годин, а краще на всю ніч. Можна залишити ягоду в кімнаті, але якщо у вас жарко, краще приберіть її в прохолодне місце.

    Після ночі полуниця добре віддала сік. Тепер розкладаємо її в підготовлені баночки приблизно по плічка. Спочатку розкладаємо ягоду без соку, тому що на дні швидше за все залишився цукор. Потім добре перемішуємо цукор, що не розчинився, і заливаємо сік, що вийшов, в банки, залишаючи по кілька см від шийки.

    Дно каструлі закриваємо решіткою або застилаємо тканиною, щоб банки не торкалися дна. Виставляємо банки з полуницею в каструлю, яку потім заливаємо теплою водою. Вода повинна на 2-3 см не доходити до шийки, щоб під час кипіння вона не залилася у банку. Накриваємо банки кришками, каструлю теж закриваємо кришкою та ставимо її на плиту. Доводимо воду до кипіння, після чого переводимо у стан легкого булькання. Стерилізуємо банки: 0,5 л – 10 хвилин, 700 мл – 12-13 хвилин та 1 л – 15 хвилин.

    Після цього виймаємо банки з каструлі, закочуємо, перевертаємо вгору дном і залишаємо до повного остигання без додаткового загортання. Таку заготівлю можна зберігати у льоху або у прохолодному місці у квартирі.

    Поширити: