Коли обривати пасинки? Не зробіть помилку, інакше не дочекаєтеся врожаю помідорів до осені

    Поширити:

    Який дачник не мріє про багатий урожай смачних та цукрових помідорів.

    Існує безліч прийомів і способів, як доглядати за помідорами, щоб рослини після висадки в грунт прижилися, зміцніли, виросли кремезними і дали відмінний урожай.

    Пасинкування помідорів є одним із способів, який дозволяють підвищити врожайність та не нашкодити рослині.

    Навіщо обривати пасинки


    Якщо цього не робити, то грядка з помідорами дуже швидко стане пишною, перетвориться на непрохідні джунглі, а на гілках висітимуть 2-3 дохлих помідора – ось і весь урожай.

    Резонно, що виникає питання: як правильно проводити пасинкування?

    Пасинки видаляються таким чином, щоб рослина менше страждала. Проводиться така процедура тільки тоді, коли квіткова кисть повністю сформована.

    Пасинки обриваються приблизно тоді, коли їхня довжина складе 3-4 см.

    Пасинки небезпечно залишати на кущах, інакше зав’язь поступово почне опадати. Помідорам не вистачить сили, щоб і пасинки вирощувати, і формувати плоди.

    Найкраще видаляти пасинки вранці, щоб пошкодження на кущах могли підсохнути протягом дня. У цьому випадку є шанс, що помідори не захворіють і не страждатимуть від ранок.

    Відразу всі пасинки видаляти не можна, обрізання проводиться поетапно. За один раз рекомендується позбавлятися до двох-трьох пасинків.

    Що стосується верхівок, то про них можна згадати в серпні, коли настане час зупинити зростання помідорів. Ось тоді вони прищипуються.

    Джерело

    Поширити: