Щучий хвіст, мирна лілія: кімнатні рослини, які позбавлять будинок від плісняви ​​та конденсату

    Поширити:

    Зростання грибка та цвілі у квартирі — нерідке явище. Це пов’язано з підвищеною вологістю повітря. Боротися з такою проблемою можна за допомогою контролю вологості та системи очищення, проте є й інше рішення – поставити в будинку горщики з квітами. Найкраще впораються з пліснявою та грибком наступні представники флори.

    Щучий хвіст

    Щучий хвіст вважається одним із найбільш затребуваних рослин у квітникарів. Цей багаторічник має відразу кілька переваг:

    Невибагливість. Квітка зростатиме при мінімальному догляді. Достатньо лише періодично поливати його і протирати довге листя від пилу.

    Здатність зростати у затінених місцях. Ця рослина підходить для квартир, вікна яких виходять на північний захід і навіть північ.

    Вміння очищати повітря та поглинати зайву вологу. Вирощуючи щучий хвіст на підвіконні, можна знизити ризик утворення плісняви ​​та грибка у квартирі.

    Англійський плющ

    Ще одна недорога рослина, здатна позбавити приміщення підвищеної вологості, — англійський плющ.

    Довгі гнучкі пагони плюща можна закріпити на опори. У цьому випадку квітка витиметься. Однак не менш ефектно він виглядає, коли його гілки каскадом звисають із горщика. Наголосити на цьому ефекті можна, закріпивши горщик у кашпо.

    Щоб пагони активно росли та давали багато зелені, плющу необхідно достатньо світла та регулярний полив. При цьому ґрунт повинен залишатися злегка вологим. Від надлишку води коріння квітки часто загниють.


    Крім вологи, плющ може поглинати з навколишнього середовища бензол і формальдегід, що позитивно впливає на мікроклімат. Головним недоліком цієї зелені є токсичність листя та пагонів. Тому квітку потрібно прибрати подалі від свійських тварин.

    Спатифіллум (або мирна лілія)

    Це досить велика рослина з темно-зеленим листям і білою квіткою. Такий представник флори відрізняється красою та простим доглядом.

    Природним ареалом зростання спатифіллуму є тропічні ліси, тому при утриманні в квартирі лілії важливо забезпечити хороше освітлення і високу вологість. Верхній шар ґрунту не повинен пересихати, тому поливати рослину потрібно досить часто.

    Крім того, квітка поглинає велику кількість вологи з повітря. Завдяки такій особливості ризик появи грибка та цвілі зводиться до мінімуму.

    Якщо в будинку є тварини, горщик із мирною лілією потрібно поставити подалі, тому що в листі містяться токсичні речовини.

    Пальми

    Пальми не лише позбавляють повітря від конденсату, але й стають розкішною окрасою будь-якого інтер’єру. При цьому квітникарам пропонують великий асортимент сортів. Щоб пальма активно росла, важливо створити сприятливі умови.

    Полив має бути досить частим, проте не можна допускати застою рідини. У перезволоженому ґрунті швидко починаються процеси гниття. У цьому випадку листя пропадатиме.


    Ще однією важливою умовою гарного догляду є розпилення води з пульверизатора. Пальми здатні поглинати вологу з повітря, тому повторювати таку процедуру потрібно щодня 1-2 рази на добу.

    Поширити: